Hangterápiával egybekötött Pilatesz edzéssel kezdődött a jótékonysági fitnessz nap. Rengeteg mozgásformával lehetett megismerkedni. A legtöbb résztvevőt ez vonzotta a Rákóczi iskolába.

- Valamennyi órán szeretnék részt venni. Azt gondolom, hogy nagyon hasznos mindenkinek, hogyha több óratípust kipróbál, mit bír a szervezete, mindenkinek más a szimpatikus - mondja Simon Csilla.
Másokat pedig az, hogy mozgás közben jótékonykodhattak is. Az itt befolyt összegből ugyanis az Autisták Országos Szövetségét és a Rákóczi iskolát is támogatták. Ide jár ugyanis egy autista kisfiú.

- Ha bárki szól, egy jó ügyért azonnal összeáll a tanetestület és segítünk, harmadrészt mert hozzán jár a Beni, aki autista és szeretnénk neki nagyon sokat segíteni, hogy ő fejlődjön és jól érezze magát nálunk - tette hozzá a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola igazgatója, Kulcsárné G. Ibolya.

Ezért is gondoltak a szülők arra, hogy megszervezik ezt az egészségnapot.

- Itt hiányzik aza fitness rendezvény, hol mindeki együtt van. Úgyhogy mivel nekem ez a végzettségem és ilyan vonalon dolgozom, úgy gondoltam össezkötöm az autizmust és a sportot, a két éegfontosabb dolgot az életemben - mondja Kovács Klaudia Éva.
A rendezvényen több mint 100-an mozogtak szombaton. A szervezők ebből hagyományt szeretnének teremteni, így már at is tudják, hogy a következő fitnessz nap március 23-án lesz.

Címkék: PIlatesz, jótékonykodás, fitness, mozgás, rendezvény, kis szines