Ismét szombat. Ismét nagy buli a COKE-on. Készülődésssel, szervezkedéssel és úgy általábvan az esti buli jegyében telt a szombati napom. Aztán 1000 telefon, facebook-üzenet után végre irány a Balaton fővárosa, azon belül a Petőfi sétány. Indulás előtt gyors traffipaxinfo-ellenőrzés a KaposPontról  - ezt ti is bármikor megtehetitek, és súlyos büntetéseket úszhattok meg egy bulira vagy a Balatonra menet.

coke_tiga_1

De ne térjünk el a tárgytól. A tárgy pedig Dorfmeister és Tiga a Coke Clubon, múlt szombaton. Siófokra érkezve szembesültünk egy kisebb kellemetlenséggel... mégpedig: hol parkoljunk? Hiszen az egész belváros parkolóvá alakult át, de a helyek száma még így sem volt elegendő. Aztán 2-3 kör, ott egy hely, ja, nem is, az foglalt, ott túl magas a padka, és hasonló akadályok leküzdése után már senki és semmi nem állhatott utunkba.

Senki és semmi... kivéve a helyet biztosító cég legényei, akik egy gyors motozás és átvizsgálás után jó szórakozást kívántak, és szabad utat adtak nekünk.

Bent vagyunk. Itt ismét meg kell említsem, ahogy a múltkor is, hogy az őrző-védő feladatokat ellátó cég alkalmazottjai nagyon profin és szakszerűen oldották meg a feladatukat. Egy kibontakozó verekedést még csírájában elfojtani. Én úgy gondolom, ez a "szekuk" feladata,  nem pedig "hatan szétütni a két kakaskodót." A nagyszámú biztonsági ember jelenléte sem volt fojtogató. Elvegyülnek... Észrevehetetlenek... Egész addig, amíg baj nincs, akkor viszont tiszta és egyértelmű az üzenet, ha nem bulizni jöttél, kívül sokkal tágasabb.

coke_tiga_2

Beérkezésünk után szokásos terepfelmérés, pacsik és puszik áradata az ismerősökkel, majd irány a pult. Gyors, korrekt kiszolgálás Coke Club-árakon. Ezen nincs mit magyarázni.

Aztán néhány csepp hűsítő bambi után irány a tánctér. A halk hangot már előre konstatáltuk. Ez van. Lakóövezet, tengernyi - akár magyar tengernyi - szórakozóhellyel a környéken, tehát marad a halk duhajkodás.

coke_tiga_3


Junkie és Hawky szettjének a végét csíptük el, de annyit biztosan tudok mondani, a fiúk szettje szokásos (bak)ELIT minőségű volt. Junkie nagyon híres zenei szelekciós képességével  ki tudja túrni a legjobb korongokat.

A soproni duó szettje, után Dorfmeister vette át a dj-stafétabotot. Az osztrák ütemtörő szettje nagyon izgalmas volt. Break, micro, dub-os alapok, némi house-al fertőzve. Finom egyveleg tud lenni, ha kellő szakértelemmel keverjük a hozzávalókat. Nos, Richard nagyon finoman válogatott. A Coke közönsége, ahogy láttam, annyira nem volt vevő ezekre a downtempo-s finomságokra, de ez is érhető, hiszen ők azért jöttek, hogy aztán mostmár "ERESZEDELAHAJAM". Azonban a labanc lemezlovász nem engedte. Folyamatos koncentrációra hívta az agytekervényeinket és hallójáratunkat MC Ras T-Weed ceremónai mesterrel karöltve.

Aztán hajnali kettő órakor egy huszárvágással véget ért a "chill out zone" hiszen, a pultban Tiga váltotta az osztrák új jazzistát.

Az este további része zeneileg nekem nagyon tetszett. Tiga zúzott, na persze, nem holmi "schranz"* módra. Elektroclash, elektro house, szinti pop remixek és jókedv fémjelezték leginkább a kanadai dj és producer szettjét.

Nem ez volt az első Tiga bulim, és bizton állíthatom, az utolsó sem, de a szombat éjszaka retrosan prüntyögő dallamai azóta is visszacsengek a fülemben. Izgalmas és humoros. Talán ezt a két jelzőt tudnám leginkább szinkronba tenni a gigolo játékával. Aztán, amilyen hirtelen jött, látott és győzött, pontosan olyan hirtelen eltűnt a dj-pultból, átadva a helyet a deadcode fenegyerekének, Coyotenak.

Inenntől sajnos nem tudok beszámolni, hogy mégis milyen volt és hogyan?

Mivel az idő vasfoga már minket is megtépett, a távozás melett döntöttünk, úgy angolosan egy osztrák-kanadai estről.

a "schranz" elnevezés a jellemzően 145 bpm körüli nagyon indusztriális és durva techno ágazat

Címkék: junkie, tiga, dorfmeister, coyote, hawky, coke club, kis szines