kassai3

A kiállítást az 1800-as évek végétől rendezik. 1900-ban a világ legjobb lovának a magyar lovat kiáltották ki, mert mi már a kezdetektől részt vettünk ezen az expón.

kassai2

A tavalyi statisztikai adatok a következők: 2010-ben 17 ország részvételével 1100 kiállító fogadott több mint 652 ezer látogatót, 2000 újságírót, és közel 4000 tenyészállatot. Az idei 9 napos kiállítás látogatottsága ismét növekedett, már több mint 678 ezer ember volt kíváncsi a francia mezőgazdaság és gasztronómia bemutatkozására.

kassai1

- Összefoglalva érzéseimet, Párizs sikeres volt magyar részről. A 3-as épületben felépített magyar pavilon impozáns és az egyik legnagyobb építménye volt az élelmiszer kiállításnak. Színpadán egymást váltották kiváló előadók, zene és tánc szórakoztatta a szerencsés látogatót. Nagyon markáns volt a magyar jelenlét. A lovas bemutatón, ami az 1-es, illetve nagyrészt a 4-es pavilonban kiépített porondon zajlott, pedig mi arattunk sikereket. Nagyszerű volt, hogy a 4-es pavilonban létesített boxokban szállásolták el lovainkat, pár méterre csupán az általunk berendezett lovasíjász kiállítástól - nyilatkozta Kassai Lajos.

Wagenhoffer Zsuzsanna képei

Címkék: Franciaország, Kassai Lajos, lovasíjász, kiállítás, kis szines