Január 10.
Nekünk a legnagyobb esemény volt az évben: januárban 20 éve, hogy a Sávház tetejéről elindult a Kapos Televízió első adása.

Január 19.
Az év legnagyobb tűzesete januárban volt: kigyulladt a kaposvári SZÜV székház. 160-an voltak az épületben, de senki sem sérült meg.

Február 15.
A legdrágább kiállítás idén Rippl-Rónai képeiből nyílt. 1 milliárd forintra biztosították a festményeket: a múzeumból fegyveres őrökkel vitték Békéscsabára.

Február 17.
Az év legérzelmesebb csalója rablója: egy ajtó-ablak üzletet akart egy férfi kifosztani Kaposváron. Amikor az eladónő megmutatta gyerekei fényképeit, a rabló sírva fakadt, és visszaadta a bevételt.

Március 4.
Az év leggátlástalanabb 400 milliót akart levenni a Tesco számlájáról egy hamis fizetési meghagyással.

Április 16.
Az év legmegdöbbentőbb természeti csapása áprilisban történt: Somogy felett is megállt az élet, amikor kitört az izlandi vulkán, és a hamu elárasztotta Európát.

Április 29.
A somogyi kulturális élet legnagyobb vesztesége Schwajda György halála volt. A Csiky Gergely Színház igazgatóját több százan búcsúztatták.

Május 11.
Az ország legnagyobb harcsáját fogták ki a töröcskei tóból májusban. Több mint 110 kiló és 2 méter hosszú volt.

Május 15.
Az évszázad vihara pusztított májusban Somogyban is: víz árasztott el több települést, több száz fa dőlt ki, leálltak a hajók és a vonatok is a Balatonon.


Június 3.
A nagy esőzések miatt több helyen megnyílt a föld Somogyban. A legnagyobb kráter fél kilométer hosszú és 10 méter mély volt.

Június 11.
Több tucat felbecsülhetetlen értékű 56-os és 2. világháborús fénykép került elő egy tejesüvegből, a kaposvári Együd Művelődési Központ bontásakor a munkások találtak rá az elrejtett fotókra.

Július 4.
Az év leglátványosabb kaposvári eseménye: korhű ruhába öltözött lovasíjászok lepték el a Kossuth teret. 14 országból érkeztek.

Július 12.
Hármas ikerborjak születtek Somogyaszalóban a nyáron. Ez évente egy-kétszer fordul elő az országban. 

Augusztus 26.
Világrekordot döntött egy nagybajomi nyugdíjas és tandem párja. Pista bácsi 4 ezer méter magasból ugrott le egy repülőről.

Szeptember 17.
Óriás tök termett egy kaposfüredi férfi kertjében. Két méter volt a kerülete és 50 kilónál is többett nyomott.

Szeptember 19.
Az év legrosszabb somogyi híre: elmaradt a MotoGP sávolyi futama, mert nem épült meg a pálya.

Október 24.
Az év legbotrányosabb meccse: könnygázzal oszlatták szét a randalírozó kispesti szurkolókat a Rákóczi-Honvéd októberi mérkőzésén Kaposváron.

November 21.
Sugárzó anyagot szállító atomvonat haladt át novemberben Somogyban. Az év legtitkosabb szállítmányának útját 800 rendőr biztosította.



Az év gyorshajtója az az autós volt, aki 222 km/órás sebességgel száguldott az M7-esen Siófok közelében. Lakott területen belül 129 km/óra volt az idei rekord.

December 9.
Decemberben a rekord vízállás miatt kiöntött a Balaton. Több település partmenti része tóvá változott.



December 19.

És végül: Somogy legismertebb figurája harmadik lett a tehetségkutató versenyen. Király L. Norbi a végső hajrában esett ki.

Címkék: viszatekintés, Kapos Televízió, Kaposvár, kis szines