gyvédelem

- Az agresszív gyermek nevelése a család, az iskola és a szakmeberek dolga együtt - emelte ki mai előadásban Dr. József István.

Diákgyilkosság, tanárverés, késsel fenyegetőző diákok. Egyre súlyosabb méreteket ölt az agresszió már gyermekkorban. Szakemberek szerint ez a felnőttek felelőssége.

- A szülő, a pedagógus és a szakember csak együtt érhet el eredményt - mondta hétfői előadásában a szakpszichológus. - Az a baj, hogy a mai fiatal generáció az idősebbek is a konfliktusok megoldási módjának nagyon gyakran azt teszik, hogy megütik a másikat -tette hozzá.

A szakember úgy véli:nincsenek megtanítva az emberek arra, hogy a fizikai erőszak nem megoldás. Kaposváron egyébként már jól működik az iskolapszichológus hálózat, ahol az agresszió levezetésére is igyekeznek megtanítani a fiatalokat.

A Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központban is egyre nagyobb probléma a gyermekek közötti agresszió. A csavargás, iskolakerülés, szülő részéről nem jó szemmel nézett párkapcsolatok, a leggyakoribb problémák.

Szakemberek szerint a 16-17 éves fiatalok agresszív viselkedését a gyermekvédelem már nem tudja kezelni. Évente 1200-an kerülnek ide.

Hétfőn 8. alkalommal nyitották meg a gyermekvédelmi hetet. "Amihez jogod van "című pályázat eredményeit is kihirdették. A rendezvény vasárnapig nemcsak szakmai, hanem kulturális programokkal is várja az érdeklődőket.

Címkék: gyerek, agresszív, erőszak, kis szines