Siófok Város Önkormányzata a katasztrófa sújtotta település két bajba jutott családjának befogadását vállalta. A Siófoki Rendőrkapitányság jelenleg üresen álló szolgálati lakásaiban helyezik el a vörösiszappal elöntött település otthon nélkül maradt károsultjait. A siófoki tűzoltóság 7 tagja is részt vett a mentési és kármentesítési munkálatokban Kolontáron illetve Devecserben.

A Nők a Balatonért Egyesület fonyódi csoportja is segíti a vörösiszap katasztrófa károsultjait. Az ajkai Kristály-völgy Egyesülettel együttműködve élelmiszercsomagokat, gumicsizmákat, takarókat, törölközőket szállítottak Ajkára. A két civil szervezet további adományokat, elsősorban tisztálkodási és tisztítószereket, tartós élelmiszert vár.

A delfinek is  segítségnyújtásra buzdítanak. A Kaposvári Kosárlabda Klub vezetői azt kérik a szurkolóktól, hogy a szombati Szolnok elleni meccsre hozzanak minél több plüssfigurát, amelyet egy adott pillanatban bedobnak a pályára. Az összegyűjtött játékokat a Máltai Szeretszolgálat segítségével juttatják el az iszapkatasztrófában nincstelenné vált családok gyermekeinek. A Somogyi Református Egyházmegye is szállást ajánlott Balatonszemesen és Balatonszárszón.

Címkék: Nők a Balatonért Egyesület, Ajka, Kaposvári Kosárlabda Klub, Siófok, kis szines