seffer1

Emberi test tiltott felhasználásával gyanúsítják. Azt mondta: az engedély ellenére a kaposvári laborban és máshol sem végzett őssejtkezeléseket, és határozottan visszautasítja a vádakat. A világhírű plasztikai sebész most otthon dolgozik: három könyvet lektorált.

Az eszkimókon kívül szinte minden népcsoportból feküdtek már Seffer István kése alá. Évente több ezer műtétet végeznek Kaposváron. Az egyik kereskedelmi csatorna showműsorában is szerepelt a világhírű plasztikai sebész.

Európában is egyedülálló őssejt-kutató laboratórium működik Kaposváron.

seffer2

- Semmi olyan lépést nem szeretnénk tenni, ami a hivatalos, tudományos szervekkel ellentétes - nyilatkozta 2007-ben Dr. Seffer István.

Több százan vártak az őssejtbeültetésre. 2009 júliusában a Nemzeti Nyomozóiroda vett őrizetbe több orvost. Seffer Istvánt emberi test tiltott felhasználásával gyanúsították. A kaposvári plasztikai sebész a labor bérbeadása miatt került bele az ügybe. Seffer István egy éve háziőrizetben van. Ez annyiban enyhült, hogy a házát elhagyhatja, de a várost nem.

Azt mondja: nagyon bántja a meghurcoltatása. Több kiló dokumentummal tudja igazolni, hogy mindenre volt engedélye.

- Szövet és sejtbanki tevékenység, ellátási forma járó- és fekvőbeteg, szolgáltatás típusa a működési engedély orvosi feladatra irányul - mesélte Seffer István.

Seffer István azt sorolja, mire kaptak engedélyt. Az ÁNTSZ még azt is meghatározta, milyen betegségeket kezelhetnek őssejtterápiával.

- Ezek alapján kötöttünk szerződéseket egyetemekkel, kórházakkal. Ha nekem nincsenek hivatalos engedélyeim, hát a kórházi, egyetemi jogászok nem állnak velünk szóba - folytatta a plasztikai sebész.

A nyomozás egy budapesti kórház bérelt helyiségében végzett illegális őssejtkezelés miatt indult. A rendőrök kezelés előtt csaptak le az orvosokra.

Seffer István nem volt köztük. Neve azért került szóba, mert az orvosokkal együtt alapítottak egy egészségügyi részvénytársaságot. A doktor állítja: a kaposvári magánklinikán nem kezeltek őssejttel embereket.

- A felém irányuló gyanúsítást, ami bűnözésre irányul, leghatározottabban visszautasítom, és kikérem magamnak - tette hozzá Seffer István.

Seffer doktor azt mondja, mindezek ellenére nem bánta meg, hogy annak idején belevágott, hiszen az őssejtkezeléseké a jövő. Ha lezárul az ügy, akkor is folytatja a munkát. Legfeljebb külföldön.

Címkék: Seffer István, emberi őssejt, kezelés, Kaposvár, kis szines