bomba


A tűzszerészek megérkezéséig, és a szerkezet elszállításáig lezárták a városon átvezető 61-es főút egy szakaszát és kiürítettek nyolc házat - közölte Bíró Gábor, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az útzárat a történtek után csaknem egy óra múlva feloldották, a lakók visszatérhettek otthonaikba. A második világháborús bombát megsemmisítésre elszállították.

Így kezdődött a munka Nagybajomban. Parkolót építenek a temető mellett. Ignácz Sándor azonban egy különös dologra lett figyelmes. Egy bombát látott a földben.

- Lehengereltem és akkor láttam, negyven centivel mentem el mellette, szóltam az üzemvezetőnek, szólt a rendőrségnek és elvitték - mesélte Ignácz Sándor.

Második világháborús aknavető gránátot találtak. A tűzszerészek megérkezéséig és a szerkezet elszállításáig lezárták az út egy szakaszát. Nyolc házat kiürítettek.

-Nem ijedtek meg? Én főleg nem, mert végigvészeltem már és a mellettünk lévő lakásban is robbant lövedék, mondtam is nekik, hogy még fölrobbantani is nehéz lesz, ahogy ez kinéz - mesélte egy helybéli lakos.

Egy órára kellett elhagyniuk otthonukat. Volt, aki ezidő alatt kertészkedett.

- Elmentem oda hátra, jó messze, az unokám meg elment a fiammal ide a sarokra - mondta Szerencsés Istvánné.

A helyiek nem lepődtek meg. Ezen a környéken ugyanis nem ritkák az ilyen robbanószerkezetek. Ez az út választotta el ugyanis a német és az orosz sereget egymástól a második világháborúban. A bombát elszállították és megsemmisítették. Senki sem sérült meg.

 

 

Címkék: Nagybajom, bomba, lezárás, kis szines