A fotógaléria megtekintéséhez katt a képre!A fotógaléria megtekintéséhez katt a képre!A fotógaléria megtekintéséhez katt a képre!A fotógaléria megtekintéséhez katt a képre!A fotógaléria megtekintéséhez katt a képre!A fotógaléria megtekintéséhez katt a képre!
A fotógaléria megtekintéséhez katt a képre!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!


A Marcali Tűzoltók felvétele

 

Somogyban az utak havasak, hókásásak vagy letaposottak, fennakadásról nem tudni. Szombat esti havazáskor a Magyar Közút bevonta a hóeltakarításba a külső szerződött partnereit is. Az előre beharangozott 20-25 centiméteres hónak egyelőre nincs nyoma.

Reggel folytatódott a havazás, nyolc óra körül nagy pelyhekben szakadt egy rövid ideig. A megye útjait folyamatosan takarítják, járhatatlan utakról, fennakadásról nem érkezett jelentés.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletén arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy hat helyre kellett műszaki mentéshez vonulniuk a tűzoltóknak az éjszaka folyamán. Szenyér külterületén személygépkocsi csúszott az árokba, Kaposváron az Egyenesi úton pedig egy kamion landolt szintén az árokban.

 

Szintén a megyeszékhelyen, a Liszt Ferenc utcában egy mentő járt hasonlóan szerecsétlenül hajnalban. Személyi sérülés egyik helyen sem történt.

 

Késő este egy Volkswagen Golf Marcaliban a Dózsa Gy. u. 10. szám előtt a havas, csúszós úton megcsúszott, majd az árokba hajtott. A járművet a kiérkező egység kivontatta az árokból, ami folytatni tudta útját. A káreset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

 

Szintén megúszta a hajnalban Kéthely külterületén balesetet szenvedett autó tulajdonosa. A 68-as úton Balatonszentgyörgy irányából Kéthely felé tartott, a havas úton megcsúszott, majd az árokba hajtott. A Skodát a kiérkező marcali tűzoltók drótkötéllel visszavontatták az útra, amely folytatni tudta útját. A káreset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

 

Vasárnap reggel Siófokon a padkán akadt fenn egy autó.

Imre Lászlóné a MÁV Zrt. területi kommunikációs vezetője elmondta: A vasúti közlekedésben nincs fennakadás. A hómunkások folyamatos készenlétben állnak. Késesekről sem tudunk a régióban.

Budapest környékén és a keleti országrészben lőfordulhatnak 10-15 perces késések a mav-start.hu tájékoztatása szerint. Felhívják továbbá a figyelmet arra, hogy a havas időjárás következtében a peronok, valamint a vasúti járművek lépcsői síkosak lehetnek, ezért a fel és leszállásnál fokozottan ügyeljenek az utasok.

Címkék: havazás, közlekedés, kis szines