Hóesés

Kamion csúszott az árokba a régi 7-es úton. A siófoki tűzoltók és egy Székesfehérvárról érkező daru húzza ki. A jármű autó alkatrészeket szállított. A sofőr nem sérült meg. Somogyaszalónál is árokban landolt egy autó. Itt nem kértek tűzoltói segítséget.
Kaposváron a helyi járatú autóbuszok 5-10 perces késéssel közlekednek. A reggeli órákban a meredekebb részekről, így  a Rómahegyről is csak lépésben tudtak eljönni.

A Magyar Közútkezelő Zrt. gépei folyamatosan sóznak a megyében. Megközelíthetetlen és járhatalan út nincs Somogyban. Kaposváron egy centiméteres hó estte 8 óráig. A Városgazdálkodási Zrt. reggel 7 óra óta kint van a kaposvári utakon. 7 géppel végeznek síkosságmentesítést. A járdákat, autóbusz megállókat 26 ember takarítja.
A közút 6 géppel síkosságmentesít a város környéken. Arról, hogy hol esett a legtöbb hó, 9 óra után ígért a régiós főmérnökség tájékoztatást. Információink szerint a Balaton környékét takarta be a legnagyobb mértékben.

 

2010. január 21-én üzemkezdettől a helyközi autóbusz-közlekedésben Barcs, Nagyatád, Csurgó és Marcali térségében fennakadások nem voltak.

A hajnali óráktól kezdődő havazás Kaposvár, Siófok és Tab térségében okozott kisebb késéseket. A Kaposvárról 5.30 órakor induló budapesti járat Balatonszabadi térségében történt közúti baleset és az azzal összefüggő útlezárás miatt kerülő útvonalon közlekedett, a járat Alsótekeres megállóhelyet nem érintette.

A Karádról 6.31 órakor induló Fonyódra közlekedő autóbuszjárat egy kamion megcsúszása miatt bekövetkezett útlezárás miatt Berencsepusztáig közlekedett.

Tab – Bedegkér viszonylatában a reggeli járatok 15 - 20 perc késéssel közlekedtek. A Tabról 6.50 órakor induló járatuaz útviszonyok miatt Tengődre nem tudott beközlekedni.

Délelőtt több baleset történt Somogyban, szerencsére egyik sem járt személyi sérüléssel, tájékoztatta a Kapos.hut Karsay Kornél, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferens-helyettese. Toponáron két autó koccant össze. Ságvár közelében egy kamion csúszott az árokba, az elakadt jármű torlódást okozott. Bőszénfán is baleset történt. Mernyeszentmiklósnál egy katonai személyautó állt fejre a kanyarban. A legnagyobb fennakadást a Ságvárnál, a 65-ös úton elakadt kamion okozza. Teljesen le kellett zárni az utat emiatt. A jármű rakománya ugyanis az útra szóródott, műtrágyát szállított.

Ságvár- Som közti szakasz felszabadult. Ádánd – Balatonszabadi szakasz baleseti helyszínelés csütörtök kora délután miatt 30 percre lezárásra került, amely miatt kisebb, 10 -20perces késések keletkeztek az autóbuszjáratoknál.

 

Címkék: késés, havazás, kis szines