Az intelligens mobilokkal együtt eljött a vírusveszély is. Sokan hódolnak a trendiségnek és megveszik a legmodernebb csili-vili, fejlett operációs rendszerrel működő telefonokat. Ezzel együtt azonban elérkezett a mobilvírusok veszélye is. Az van főként veszélyben, aki netezésre is használja a készülékét.

Elterjedtek a kifejezetten telefonos operációs rendszerekre írt trójaiak is. Ezek nem megbénítják a készüléket, hanem a háttérben emelt díjas sms-eket küldözgetnek ismeretlen számokra. Így ne csodálkozzon a tulajdonos, ha hó végén tetemes összegű számlát kap kézhez. Épp ezért a szakértők azt tanácsolják, hogy alkalmazásokat csak megbízható helyről töltsenek le és üzenetben kapott programokat ne futtassanak. A legtöbb vírust pornóképek illetve videók mögé rejtik.

Ez az eset nagyon hasonlít a világháló hőskorára, amikor a betárcsázós interneten keresztül megfertőzték a számítógépet, majd a program átírta a hívószámot és emelt díjas csatlakozást kezdeményezett megrövidítve ezzel a felhasználó számláját.

Címkék: mobiltelefon, kis szines