A kedd délutáni összejövetelt a Somogyiak Baráti Köre szervezte, a díszvendég Szita Károly volt. A szülőföldről, a szeretet és összetartozás erejéről beszélgettek a megyéből és Kaposvárról elszármazottak a Somogyiak Baráti Körének karácsonyi rendezvényén. A budapesti Rátkai klubban tartott összejövetelen Prof. Kovács Ferenc akadémikus, tiszteletbeli elnök mondott köszöntőt. Az est díszvendége Szita Károly volt.

Kaposvár polgármestere Ilyennek álmodom Kaposvárt... címmel beszélt a somogyi megyeszékhely közép- és hosszú távú terveiről és az eddig elvégzett munka eredményeiről. Szita Károly arra biztatta a baráti kör tagjait, hogy minél gyakrabban látogassanak el szűkebb pátriájukba, a városba, amely a múlt értékeire támaszkodva ma is folyamatosan fejlődik és épül. A polgármester ajándékot is vitt a társaságnak: a most megjelent, Kaposvár szökőkútjait bemutató kiadványt adta át a jelenlévőknek.

A baráti kör nevében Bedők Beáta keramikus művész Betlehem című térplasztikáját adta át Szita Károlynak. A rendezvényen fellépett Auguszt Bárió, a Szeretem Kaposvárt című dal szerzője is.

Címkék: budapest, kaposvár, kis szines