havas vonat

 

A fővárosi elővárosi vonalon Budapest-Esztergom között 60-70 perces késésekre lehet számítani. A Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vonalakon a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A legnagyobb késésekre a nemzetközi járatoknál lehet számítani.

 

A vasútvonalakon a hómunkások megerősített szolgálatban folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket, hiszen a lehullott havat, nemcsak a szél, hanem a vonat is besodorja a sínek közé. Ahol van elektromos váltófűtő berendezés, ott üzemeltetik a rendszereket.

 

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a havas időjárás következtében a peronok, valamint a vasúti járművek lépcsői síkosak lehetnek, kérjük a fel és leszállásnál fokozottan ügyeljenek.

 

A MÁV-START Zrt. intézkedéseivel szeretné a késések, és várakozás miatti kellemetlenségeket csökkenteni:

A Keleti pályaudvaron a személyes ügyfélszolgálati iroda a nappali nyitva tartás helyett éjszaka is az utasok rendelkezésére áll.

A Keleti pályaudvar nemzetközi vonatokhoz kialakított Üzleti Várótermét is igénybe tudják venni az utasok a várakozás ideje alatt, függetlenül attól, hogy belföldre vagy külföldre szeretnének utazni.

A budapesti Keleti pályaudvaron, illetve a nagyobb vasútállomásokon forró teát kínálnak a munkatársak a várakozóknak.

A fővárosi három nagy pályaudvaron (Keleti, Nyugati, Déli) és a vidéki nagyobb állomásokon az utastereken, zöld mellényt viselő információs munkatársak segítik az utasokat a tájékozódásban.

A MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat megerősített szolgálattal várja az érdeklődők hívásait a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon.

A mai napon, hétfőn éjfélig, az InterCity vonatok helyjegy és pótjegy megváltása nélkül vehetőek igénybe. Az előre megváltott helyjegyek és pótjegyek kezelési költség levonása nélkül visszatéríthetőek.

Amennyiben utasaink lemondanak utazásukról a mai napon, és nem veszik igénybe a vasúti személyszállítást, a menetjegyeket, helyjegyeket, pótjegyeket szintén kezelési költség levonása nélkül vissza tudják téríteni a pénztárakban.

A MÁV-START Zrt. honlapján a www.mav-start.hu oldalon megtalálhatóak az aktuális közlekedési információk régiónként lebontott táblázatban összefoglalva.

Címkék: kis szines