Nem egy olyan étterem akad a Balaton partján, ahol szilveszterre már nem lehet asztalt foglalni, sőt a két ünnep közötti napokon is telt házat várnak. Karácsonytól újévig egész napos, éjszakába nyúló rendezvényre készülnek több partszakaszon is. Lesz szabadtéri halászléfőzés, kolbász- és hurkatöltés, szilveszterkor pedig malacsütés.

Egyre több nyaralótulajdonos leruccan az év végén, ráadásul sok baráti társaság is a balatoni bulit választja. Ezt látszik igazolni az is, hogy a tóparti üzletekben már az elmúlt hetekben ugrásszerűen megnőtt a kereslet a különböző mobil fűtőkészülékek iránt. Az ünnepek idejére kinyitó vendéglátóhelyek száma is szaporodik. Úgy tűnik, a válság lendített az üzleten, hiszen sok olyan nyaralótulajdonost látnak vendégül, akik közül korábban sokan külföldre mentek síelni ebben az időszakban. Ráadásul sokan már a karácsonyt is a Balatonnál töltik.

Lapinformációk szerint karácsonytól újévig egész napos, éjszakába nyúló rendezvényre készülnek több partszakaszon is. Lesz szabadtéri halászléfőzés, kolbász- és hurkatöltés, szilveszterkor pedig malacsütés. Sok helyi büfé-, borozó- és étterem-tulajdonos ráeszmélt, hogy nagyobb forgalmuk volt, mint az utószezonban. Elsősorban hazai vendégekre számítanak, de már biztos, hogy orosz, lengyel és cseh csoportok is lesznek. A déli és északi parton egyaránt többnyire helyi vállalkozók (elsősorban strandbüfé- és étterem-tulajdonosok) közreműködésével nyitnak korcsolyapályákat. A tervek szerint tucatnyi helyen kivilágított, melegedővel ellátott területen lehet majd zenére csúszkálni. Többen jégrevüt és jégdiszkót is ígérnek. Siófokon, Almádiban és Balatonfüreden látványos, tűzijátékkal egybekötött jeges óévbúcsúztatót is terveznek.

Címkék: vendéglátás, turizmus, buli, szilveszter, Balaton, karácsony, kis szines