A megyei Közút Zrt.-től kapott információink szerint megyeszerte letisztították az utakat. A helyi autóbuszok és a Volán buszai is akadálymentesen közlekednek. Tíz-tizenöt perces késések előfordulhatnak, de minden település elérhető járművel. Kaposváron is letakarították az utcákat, az utak közül pedig egyedül a 610-esen találhattak az autósok hókását, de ott sincs csúszásveszély. Mint azt a Közút ügyeletese elmondta, a 610-es utat is letakarítják és felsózzák a reggeli csúcsforgalom után.

Hétfő éjfélig hat esetben riasztották a tűzoltókat. Főként Csurgó, Marcali térségében kellett segíteniük, ahol autók csúsztak az árokba.

A Kapos Volán Zrt. közleményéből megtudtuk, a december 14-én kezdődő havazás nem okozott zavart az autóbusz-közlekedésben. December 15-én üzemkezdettől a menetrendben meghirdetett valamennyi autóbuszjárat közlekedik. Kisebb késések (10 -15 perc) Kaposvár térségében fordultak elő. A Kaposvárról 6.45 órakor induló Zselickislakra közlekedő járat Zselickislak, Phon, Kút megállóhelyet az útszakasz járhatatlansága miatt nem érintette. A Somogybükkösdről 4.50 órakor induló Somogyudvarhelyre közlekedő autóbuszjárat az útszakasz síkossága miatt Somogybükkösd és Porrog között kimaradt. Jelentősebb, 30 perces késéssel közlekedett a Somogyszobról 6.28 órakor induló Balatonmáriafürdőre közlekedő járat. A késést a Somogyszob – Segesed közötti összekötő út síkossága okozta.

Hó

Címkék: út, veszély, , baleset, kis szines