A Kaposvári Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki előbb fogdosott, majd a földre tepert egy fiatal nőt. 

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2022 decemberében Kaposvár belvárosában egy padon ülve észlelte az egyik barátnője társaságában, a sétáló utca irányába haladó nőt. Miután egy rövid ideig követte, a vádlott végül a sértetthez lépett, akit a kabátján keresztül fogdosni, simogatni kezdett, illetve megpróbálta megölelni és megcsókolni áldozatát. 

Mivel a nő igyekezett eltolni magától a férfit, a vádlott a földre lökte a sértettet, majd ráfeküdt és tovább simogatta a testét annak ellenére, hogy ekkor már a sértett barátnője is megpróbálta elhúzni onnan a vádlottat. Ezt követően azonban több járókelő is a nő segítségére sietett, aki így tudott kiszabadulni a zavartan viselkedő férfi szorításából. 

Mivel a vádlott a kóros elmeállapota miatt képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen, ezért nem büntethető. Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlott büntethetőséget kizáró okból történő felmentése mellett arra tett indítványt, hogy a bíróság rendelje el a kényszergyógykezelését.

Címkék: kényszergyógykezelés, molesztál, elmeállapot, kék hírek