A Kaposvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, akinek hiába volt biztonsági heveder a teherautójában, mégsem rögzítette a rakományát.

A vádirat lényege szerint a vádlott a munkáltatója telephelyén 30 bála szigetelő anyagot – melyek két, egyenként 15-15 db bálát tartalmazó zsugorfóliába voltak csomagolva – pakolt fel a tehergépkocsi rakfelületére anélkül, hogy azt bármilyen módon rögzítette volna, mivel  abban bízott, hogy azok az önsúlyuknál fogva nem fognak a rakfelületről leesni.

A vádlott ezután Ságvár felől Ádánd irányába közlekedett, ahol vele szemben szabályosan, becsatolt fejvédő sisakot viselve kerékpározott a sértett, és éppen akkor, amikor egymás mellé értek, a menetszél a szigetelő anyagot a sértett elé fújta úgy, hogy a kerékpáros az ütközést már nem tudta elkerülni.

A sértett a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, a nyaki régió több csontjának törését szenvedte el.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

(A fényképeket a Siófoki Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során.)

Címkék: binga, megsérül, Ságvár, Ádánd, kerékpár, baleset, kék hírek