A Kaposvári Járási Ügyészség tiltott adatszerzés bűntette és zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki válásuk után rendszeresen háborgatta volt házastársát telefonhívásaival, leskelődésével, illetve egy nyomkövető készülék használatával.

a nyomkövetőről a képet a fonyódi rendőrök készítették az eszköz lefoglalásakor
a nyomkövetőről a képet a fonyódi rendőrök készítették az eszköz lefoglalásakor

A vád lényege szerint a Balaton déli partjának egyik városában élő vádlott nem tudott belenyugodni a hosszú ideig tartó házasságának felbontásába, ezért közel egy éven keresztül több módon zaklatta volt házastársát.

A férfi a sértettet számos alkalommal felhívta abból a célból, hogy az asszony béküljön ki vele. A sértett hiába kérte a vádlottat, hogy hagyjon fel a háborgatásával, a férfi ennek nem tett eleget, hanem a hívásokon túl rendszeresen – akár naponta többször – megjelent a nő otthonánál, bement az udvarra, az ablakokon kémlelt be, vagy a szemben lévő ingatlan növényzete mögött bújt el és onnan tartotta szemmel a sértettet.

A vádlott továbbá egy mobiltelefonhoz csatlakoztatható nyomkövető készüléket is beszerzett, amit a sértett kocsijának csomagtartójába rejtett. A terhelt ezt követően azt is tudta ellenőrizni, hogy a volt házastársa merre közlekedik az autójával, amit a jelzés alapján nem csak a monitoron keresztül, hanem többször ténylegesen is követett a használatában lévő kocsikkal.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a vádlottal szemben.

Címkék: elvált, nyomkövető, zaklat, Balaton, kék hírek