A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei négy megyében csaptak le a drogdílerekre, akiknél több mint tizenkét kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak. A nyomozás állásáról dr. Fellegi Norbert r. ezredes bűnügyi igazgató és dr. Bebes Zoltán r.alezredes bűnügyi osztályvezető számolt be.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, a somogyi, a zalai és a baranyai bevetési egység egyenruhásai a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével, a somogyi és a komárom-esztergom vármegye felderítőinek előzetes bűnügyi információk alapján 2023. március 31-én a reggeli órákban összehangolt akciót szerveztek, amelynek során több mint száz rendőr részvételével egyszerre tizenöt helyszínen tartottak házkutatást.

Az akcióról itt és itt közölt felvételeket a TEK.

A Somogy, Fejér, Pest és Komárom-Esztergom vármegyékben végrehajtott házkutatások alkalmával több, mint két kilogramm amfetamingyanús anyagot, több, mint 100 gramm kokaingyanús port, tíz kilogrammnyi marihuánagyanús növényi származékot, és közel 50 tő kannabisz növényt találtak, melyek feketepiaci értéke meghaladja az ötvenmillió forintot.  


Az egyenruhások lefoglaltak továbbá kábítószer termesztéshez, terjesztéshez és fogyasztáshoz használatos eszközöket, laptopokat, mobiltelefonokat, karórákat, gáz- és riasztófegyvernek látszó tárgyat, az ahhoz tartozó lőszereket, egy nagyértékű gépkocsit, valamint több mint hárommillió forint készpénzt is.

A rendőrök a komplex akció eredményeként összesen 13 személyt állítottak elő, akik közül a kaposvári 35 éves K. Ádámot, a 43 éves K. Albertet, a 48 éves S. Mihályt, a 37 éves B. Zsoltot, valamint egy 52 éves és 28 éves kőröshegyi férfit bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett, további hét főt pedig kábítószer-birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

A nyomozók és a vizsgálók a kábítószer-kereskedelem bűntettével meggyanúsított személyek közül a négy kaposvári lakost őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat, a többiek szabadlábon védekezhetnek.

Címkék: házkutatás, óra, ékszer, fegyver, kábítószer, drog, kék hírek