Nagyatádon egy melléképületre dőlt fenyő, Balatonkeresztúron pedig a templom tetetején elmozdult, balesetveszélyes cserepeik miatt kérték pénteken a nagyatádi és a marcali hivatásos tűzoltók segítségét. Ahogy a kaposvári hivatásos tűzoltók beavatkozására is számos, veszélyesen megdőlt fa miatt volt szükség.

Egy balatonlellei családi ház kéményében gyulladt meg a lerakódott korom a hét utolsó munkanapjának estéjén. A füstelvezőből szikrák pattogtak ki, amelyre a szomszédok lettek figyelmesek. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók eltávolították a kandallóból a parazsat, majd átvizsgálták az épületet, de a tűz nem terjedt tovább. A kéményseprő kitisztította a kéményt, amelyet a hibák kijavításáig nem használhatnak a lakók. A ház fűtését más módon is meg tudják oldani, így a családnak nem kellett elhagynia otthonát.


a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Háromfára ugyancsak kéménytűzhöz riasztották a nagyatádi hivatásos tűzoltókat, ahol nem okozott nagyobb kárt a kéményben beizzott korom.

Szombaton Lengyeltótinál, Marcaliban valamint Sávoly térségében is lángolt a száraz aljnövényzet. Kaposváron, a Tinódi utca végén felhalmozott szemét égett. Önkéntes, önkormányzati és hivatásos egységek is dolgoztak a tűz megfékezésén, amely mindegyik helyszínen lakóházakat veszélyeztetett.


a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az esti órákban egy nagybajomi családi házból kérték a tűzoltók segítségét, a kéményt ugyanis hatalmas lángcsóva hagyta el. A helyi önkéntes tűzoltók eltávolították a tüzelőanyagot a kazánból, majd a böhönyei önkormányzati tűzoltókkal kitisztították a kéményt.

Felborult és egy parkoló gépkocsinak csapódott egy személyautó vasárnap kora reggel, Kaposváron a Hegyi utcában. A járművet a kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelés után a kerekeire állították, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt. Az autó vezetője megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

A hét utolsó napján újabb tűzesetek adtak munkát a somogyi tűzoltóknak. Igal külterületén és Kutason is egy-egy elhanyagolt terület lángolt, a tűz pedig lakott területet és utóbbi helyszínen egy csemetést is veszélyeztetett. Előbbinél négy, Kutason egy hektáron égett le a magasra nőtt növényzet.


a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: hétvége, tűz, riasztás, baleset, kék hírek