A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a 15 éves fiúval szemben, aki alvó barátjától vette el mobiltelefonját. A vádirat szerint a vádlott 2022 augusztusában gyerekkori barátja otthonában tartózkodott, amikor a sértett nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott el.

Az erősen ittas sértett és a terhelt az italozás után a közeli parkba mentek, ahol a sértett az elfogyasztott alkohol hatására elaludt. A vádlott tudta azt, hogy barátja zsebében van a 110.000 forint értékű mobiltelefonja, ezért azt a sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva későbbi értékesítés céljából kivette onnan.

A terhelt a telefont a közelben elrejtette, majd azt három nap múlva Kaposváron egy kereskedésben eladta és az árát elköltötte. A bűncselekmény elkövetési értéke megtérült, mivel a kaposvári rendőrök a mobiltelefont az üzletben lefoglalták.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Címkék: mobiltelefon, ügyészség, lopás, kék hírek