null

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani, ahol a szerzett sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.

A vádirat lényege szerint a vádlott hosszabb idő óta úgy tartotta két kutyáját a Csurgóhoz közeli településen, hogy az erős testalkatú, közepes méretű állatok könnyen kijutottak a rossz állapotú drótkerítésen. A kutyák már 2018-ban is megharaptak egy személyt, ennek ellenére a férfi a tartási körülményeken nem változtatott.

A vádlott kutyái 2022 márciusában ismét kiugrottak az udvar hátsó részénél és az egyik közeli, nyitott kertben tevékenykedő, a hetvenes évei végén járó nőre támadtak. Az idős asszony nem tudott védekezni, ezért az agresszív állatok nagy számban megharapták a sértettet végtagjain és fején, egyik lábszárcsontját is eltörték.

Az ebek támadását egy helyi lakos észlelte, aki elkergette a kutyákat, azonban a sértett addigra olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy kórházi kezelésre szorult, ahol rövid időn belül elhalálozott.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a vádlottal szemben - a gondatlan elkövetésre figyelemmel - felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Címkék: kutyatámadás, halál, rendőrség, kék hírek