null

A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás bűntette és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a negyvenes éveiben járó, többszörösen büntetett előéletű Kaposvár környéki férfit, aki a sikertelen lopási cselekményt több állat megkínzásával bosszulta meg.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2022 szeptemberében a kerítést megrongálva betört az állattenyésztéssel foglalkozó sértett ingatlanára azért, hogy onnan ellopjon egy sertést. A vádlott ennek érdekében magával vitt egy bozótvágó kést, azonban ittassága miatt a kiszemelt állatot leölni nem, csak megsebesíteni tudta.

A vádlott ettől annyira indulatba jött, hogy a macsétával válogatás nélkül ütlegelni kezdte a disznókat, és a részeg őrjöngése során két állatot olyan súlyosan megsebesített, hogy az egyik elpusztult, míg a másik sertés marandó egészségkárosodást szenvedett, illetőleg két további állatot is megsebesített. 

A férfit a Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozói azonban két napon belül azonosították és elfogták.

null

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfit gyorsított eljárásban a Kaposvári Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfi bűnösségét az ügyészi váddal egyezően állapította meg, és ezért őt 3 év fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.

A fényképek a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek: az 1. számú fényképen az állatok elhelyezésére szolgáló istálló, míg a 2. számú fényképen a bűncselekményben nem sérült állatok láthatóak.

Címkék: állatkínzás, ügyészség, kaposvár, kék hírek