A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki egy kaposvári gyermekotthonban az egyik gyermekfelügyelő és társai sérelmére több bűncselekményt követett el.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 2021 áprilisában összetűzésbe került az intézetben nevelkedő egyik társával, akit bántalmazása céljából üldözni kezdett az otthon folyosóján. Mindezt észlelte a gyermekfelügyelő sértett, aki úgy igyekezett a gondozottak konfliktusát rendezni, hogy a fiút elterelte a másik nevelt közeléből.

A vádlott azonban annyira indulatos volt, hogy a sértett intézkedése ellenére hirtelen visszafordult és a gyermekfelügyelőt fellökve újra társára támadt.

a felhasznált fényképet a kaposvári rendőrök készítették a gyermekotthonban
a felhasznált fényképet a kaposvári rendőrök készítették a gyermekotthonban

A terheltet 2021 decemberében az sem tartotta vissza a nála jóval fiatalabb sértett bántalmazásától, hogy a kisfiú a nevelő közelében tartózkodott. Ez alkalommal a vádlott dühében ökölbe szorított kézzel azért vágta állon a sértettet, mert összeszólalkoztak és nem tetszett neki a fiú válasza.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben javítóintézeti nevelés alkalmazására tett indítványt. 

Címkék: intézet, felügyelő, gyermekotthon, nevelő, támad, megver, fiatal, kék hírek