Javítási munkálatok közben keletkezett tűz egy nagybajomi csarnok szerelőműhelyében. A lángok átterjedtek a javított jármű környezetére is, egy dolgozó pedig füstmérgezést szenvedett és nem sikerült kijutnia az épületből – ez volt a feltételezése a pénteki gyakorlatnak, amelyen Nagybajom Önkéntes Tűzoltó Egyesülete bizonyította szakmai felkészültségét.

Hegesztett - a feltételezés szerint - a műhely munkatársa, amikor tüzet okozott. Azonnal megpróbálta megfékezni a lángokat, de sok füstöt lélegzett be és elvesztette az eszméletét. A rövid idő alatt helyszínre érkező tűzoltók a helyzetértékelést követően légzőkészülékben behatoltak műhelybe. Az épületet - a sérült után kutatva - hangos kiabálás kíséretében átvizsgálták, kérdésükre azonban, hogy „van itt valaki?”, nem érkezett válasz. A dolgozó elájult, a földön fekve találtak rá. A sérültre mentőkámzsát helyeztek, majd kimentették a füsttel teli épületből. A beavatkozó állománynak több vízsugárral sikerült elfojtania a feltételezett tüzet.       


a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az évente esedékes minősítésen, a gyakorlat sikeres végrehajtásával az egyesület újabb egy évre megszerezte a jogosultságot az önálló beavatkozásra. Nagybajom és közvetlen környezetének biztonságát továbbra is 21 taggal garantálja az egyesület. 

Wéber Antal tű. dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kijelentette: az önkéntesek a mindennapokban is bizonyítják, hogy Nagybajom, Kutas, Pálmajor, Kiskorpád és Jákó mentő-tűzvédelme egy felkészült társaság kezében van.

Az egyesület vállalta, hogy a riasztást követő 15 percen belül megkezdik a vonulást, így az elsőként beavatkozók hamarabb érkezhetnek a helyszínre, hiszen a böhönyei önkormányzati tűzoltóság 11 kilométerre, a kaposvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság pedig 23 kilométerre van Nagybajomtól.

Címkék: minősít, Nagybajom, önkéntes, gyakorlat, tűzoltó, kék hírek