A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályához a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központon keresztül az osztrák rendőröktől 2022. szeptember 29-én érkezett jelzés, amiben egy általuk körözött férfi elfogásában a magyar kollégák segítségét kérték. Információjuk volt ugyanis arra, hogy a keresett személy hazánkban, Somogy megyében tartózkodhat. A visszajelzésre sokáig nem kellett várni, a KR NNI célkörözési nyomozói ugyanis már aznap este telefonáltak az osztrákoknak, hogy a 37 éves L. Kristófot elfogták.

Az akcióhoz a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének a segítségét kérték, tekintettel arra, hogy az osztrák rendőröktől olyan tájékoztatást kaptak, hogy a férfi több lőfegyverrel is rendelkezik.

Mikor tartózkodási helyén, Babócsán a rendőrök rajtaütöttek, a férfi nagyon meglepődött, ellenállást azonban nem tanúsított. Ruházatátvizsgálása során két gáz- és riasztófegyvert találtak nála. Miután megbilincselték, előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették. Kiadatásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Címkék: TEK, szexuális, fegyver, nemzetközi, elfog, kék hírek