null

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékű nemesfémre elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó fiatal férfival szemben, aki fizikai erejét kihasználva lopott el egy nehéz fém tárgyat. A fiatal férfi átmeneti pénzzavarát lopással akarta megoldani, ezért kifigyelte, hogy az egyik útmenti építkezésen használt földmunkagép kanalát a munkások leszerelték, és őrizetlenül a helyszínen hagyták.

Az erős testalkatú, küzdősport múlttal rendelkező vádlott ezután egy arra alkalmas időpontban az építkezésre hajtott, majd - a kis mérete ellenére is - 106 kg tömegű rézsűkanalat egyedül az autójába pakolta, és elhajtott a helyszínről. A férfi a több mint 300.000,-Ft értékű zsákmányt rövid időn belül pénzzé tette az egyik fémátvevő telephelyen úgy, hogy olyan valótlan nyilatkozatot tett, mely szerint a fémtárgy az ő tulajdonát képezi. 

A kaposvári rendőrök azonban rövid időn belül a lopott rézsűkanál nyomára bukkantak, és azt a fémátvevő telephelyen lefoglalták, így a sértett kára megtérült. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, és a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt. 

Címkék: markolókanál, lopás, ügyészség, kék hírek