Nagyatádi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki féltékeny volt az egyik ismerősére, ezért nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott neki.   

A 31 éves vádlottnak 2022 júniusában azt állította a felesége, hogy egy másik férfi korábban udvarolni próbált neki. A vádlott ettől rendkívül indulatossá vált, és másnap addig körözött autójával a községben, amíg meg nem pillantotta a sértettet. Ezt követően a vádlott előbb kérdőre vonta, majd több alkalommal megütötte és megrúgta a másik férfit, aki mindeközben segítségért kiáltozott. 

A vádlott bántalmazása során a sértett zúzódásos sérüléseket szenvedett a fején, a vállán és az egyik karján, a másik karja pedig eltörött. A nagyatádi nyomozók már másnap elfogták az elkövetőt, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte és megbánta. 

A Nagyatádi Járásbíróság a 2022. augusztus 08-án megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, és vele szemben 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, egyúttal elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. 

Címkék: kéztörés, féltékenység, verekedés, kék hírek