A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a négy személlyel szemben, akik egy kaposvári vendéglátóhely előtt bántalmazták két férfi ismerősüket, miután a távozni készülő sértetteket kihúzták a taxiból.

A vádirat szerint a vádlottak – akik közül hárman testvérek – 2021 decemberében abban a kaposvári bárban szórakoztak, ahol a sértettek nagyobb társaságukkal italoztak.

Az egyik vádlott és az egyik sértett haragos viszonyban volt, ezért amikor az éjszakai órákban a sértett megtudta, hogy a vádlott beszélni akar vele, inkább társaságával a távozás mellett döntött.

A sértettek családtagjaikkal és barátaikkal a megrendelt taxikra vártak, majd beültek az egyik autóba. A gépkocsi vezetője azonban elindulni már nem tudott, mert először a fivérek léptek a kocsihoz és a benne ülő két utast kirángatták és testszerte ütlegelni, illetve rugdosni kezdték, majd a testvérekhez csatlakozott húguk és annak barátja is.

A vádlottak bántalmazásának végül a rendőri egységek érkezése vetett véget.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában végrehajtandó és felfüggesztett börtönbüntetéseket, továbbá közérdekű munka büntetéseket indítványozott a négy terhelttel szemben.

Címkék: ügyészség, verekedés, rendőrség, kék hírek