Kaposvári Járási Ügyészség szabálysértési értékre, folytatólagosan, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó nővel és férfival szemben, akik három nap alatt számos vagyon elleni bűncselekményt követtek el Kaposváron.

A párkapcsolatban élő vádlottak 2022. július 18. és 20. napja között követtek el lopásokat Kaposvár szerte: előbb az egyik nagyobb üzletből loptak szeszes italokat, kávét és élelmiszereket, ide a férfi később egyedül is visszatért, majd a nő a kaposvári kórház nővér pihenőjeiből tulajdonított el ruhaneműket, cipőket, illetve egyéb használati cikkeket úgy, hogy egy műtős ruhát felvéve álcázta magát. A páros ezen kívül még egy kisboltból is lopott élelmiszereket.

A műtős ruha.
A műtős ruha.

A kaposvári rendőrök végül őrizetbe vették a vádlottakat, akik ellen az ügyészség gyorsított eljárásban már másnap vádat emelt.

A Kaposvári Járásbíróság az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, akik közül a nőt 2 év, míg a különös visszaeső férfit 1 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, illetőleg - elsősorban a bűnismétlés veszélye miatt - a letartóztatásukat is elrendelte. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

Címkék: ügyészség, lopás, kék hírek, kaposvár