A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akarta megleckéztetni a sértettet egy korábbi manővere miatt.

A 26 éves vádlott 2021 júliusában Csurgó belterületén kezdte meg a sértett előzését, melynek során észlelte, hogy a sértett az autóját – a saját forgalmi sávján belül maradva – kis mértékben a terelővonal irányába kormányozta. Bár a sértett szinte azonnal visszatért az eredeti nyomvonalára, az előzést befejezve a vádlott úgy kanyarodott vissza a sávjába, hogy a sértett autójától csak minimális távolságot tartott, és a saját autóját forgalmi ok nélkül gyorsan, egymást követő két alkalommal is intenzíven fékezte, melynek következtében a sértett vészfékezésre kényszerült.

A vádlott ezt követően elhajtott a helyszínről, azonban a sértett feljelentése, valamint a fedélzeti kamera felvételei alapján a nagyatádi rendőrök rövid időn belül azonosították az elkövetőt.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Címkék: büntetőfékezés, csurgó, ügyészség, kék hírek