A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Kaposvár központi részén ráugrott egy személygépkocsi elejére, betörte ablakait, a járműben lévő személyeket pedig az ablakokon benyúlva megütötte.

A vádirat szerint a vádlott 2022 februárjában Kaposváron éjfél körül ittasan tartott hazafelé, amikor az úttest mellett a járda meghosszabbított vonalában parkolt egy személygépkocsi – benne három személlyel -, amely a férfinak útban volt. 

A parkoló autó elhelyezkedése miatt a vádlott rendkívül dühös lett, ezért többször felugrott az autó motorháztetejének szélére, majd a jobb első oldali ablakot megrúgta, aztán ököllel betörte, továbbá az ott ülő személyt is arcon ütötte. 

A bűncselekményeket köztéri kamera rögzítette, amelynek felvétele az alábbi képre kattintva tekinthető meg:

A kocsit vezető nő a vádlottat a rongálás után lassan követni kezdte, hogy az időközben értesített rendőrök kiérkezéséig ne tévesszék szem elől. A férfi ettől még inkább indulatossá vált és a közelébe érő, már álló helyzetben lévő kocsi vezetőoldali ajtaját is öklével betörte, ismét benyúlt a törött ablakon és ekkor a sofőrt bántalmazta.

A vádlott ezt követően távozni akart a helyszínről, azonban a jármű egyik férfi utasa kiszállt a kocsiból és a terheltet a rendőri intézkedésig visszatartotta.

Címkék: ámokfutás, parkol, verekedés, kék hírek