A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó pécsi férfival szemben, aki ellen a 2016-ban elkövetett bűncselekmény miatt egy később felmerült bizonyítékkal még a bűncselekmény elévülése előtt sikerült vádat emelni.

A férfi társaival együtt 2016 februárjában feltört egy Barcshoz közeli faluban lévő mezőgazdasági telephelyet, ahonnan 2 millió forint értékben loptak el motorfűrészeket, lengőkaszákat, ágvágókat, illetve lombfúvót.
A Barcsi Rendőrkapitányság a helyszíni szemle során több nyomot – így DNS nyomot – is rögzített, ennek ellenére nem akadtak az elkövetők nyomára.

A vádlott azonban évekkel később egy másik ügyben a rendőrség látókörébe került, ezért őt gyanúsítottként hallgatták ki és DNS-mintát vettek tőle, mely egyezést mutatott egy olyan a helyszínen talált erővágóról
származó DNS nyommal, amit az elkövetők használtak a lopás elkövetése során. Az ügyészség a Barcsi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A fotókat a nyomozó hatóság készítette a helyszíni szemle során.

Címkék: rendőrök, lopás, rendőrség, kék hírek