A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó Kaposvár környéki férfival szemben, aki egy eldurvult vita során szúrt ellenfele mellkasa irányába, így akár életveszélyes sérülést is okozhatott volna.

A vádlott 2021 júniusában a sértettel és egy közös ismerősükkel italozott együtt a sértett házának udvarán. Egy idő után az elfogyasztott alkohol miatt a vádlott és a sértett között indulatos vita alakult ki, amely egy idő után tettlegességig fajult, és a két férfi földre kerülve birkózni kezdett egymással.

Miután az ismerős szétválasztotta a feleket, a sértett magához vett egy gazoláshoz használt 16 cm pengehosszúságú kést és azzal hadonászni kezdett a vádlott felé, akit könnyebben megsebesített az alkarján.  A vádlott ekkor indulatból elvette a kést a sértettől, majd egy egyenes határozott mozdulattal a sértett bal felsőteste irányába szúrt. A sértett észlelte a mozdulatot, ezért a felsőtestét kifordítva megpróbált kitérni a szúrás elől, így az csak egy kisebb sebzést okozott a hónaljánál. 

A sértett elhárító magatartása nélkül azonban a szúrás a mellüregbe hatolhatott volna, ami életveszélyes sérülést okozhatott volna a férfinak.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

(A felhasznált fényképet a nyomozó hatóság készítette a helyszíni szemle során.)

Címkék: szúr, ital, életveszély, vita, kés, verekedés, kék hírek