A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal a sofőrrel szemben, aki többeket is veszélybe sodort azért, hogy megleckéztessen egy másik sofőrt. 

Az 53 éves vádlott egy kisteherautót vezetve 2021 májusában a forgalmas M7-es autópályán Budapest irányába közlekedett, amikor Siófok közelében utolérte a sértett autóját, amely ekkor a tömött belső forgalmi sávban haladt. A vádlott ezt követően – abból a célból, hogy a másik jármű vezetőjét kikényszerítse a külső sávba – előbb csekély, hozzávetőlegesen fél méteres távolságot tartva kezdte követni a sértettet, majd amikor a sértett emiatt róla fényképfelvételeket készített, a vádlott végül maga sorolt át a külső forgalmi sávba. 

Mivel a vádlottat továbbra is zavarta, hogy a sértett a belső forgalmi sávban haladt, őt a vádlott jobb oldalról megelőzte, majd bosszúból úgy tért vissza a belső sávba, hogy nem tartott biztonságos távolságot a sértett autójától, ezért a másik sofőr intenzív fékezésre és irányváltásra kényszerült. 

Az eseményeket a sértett autójában felszerelt fedélzeti kamera rögzítette:

A vádlott magatartása következtében baleset ugyan nem következett be, azonban a közlekedési szabályok szándékos megszegésével a vádlott a sértett autójában ülők életét és testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. 

Címkék: leszorít, távolság, veszély, autópálya, kamera, sofőr, kék hírek