A Marcali Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki veszélyes hulladékot rakott ki Marcali külterületi részén, azonban a bűncselekmény elkövetése során tetten érték.

A vádlott 2021 augusztusában egyik ismerősénél lakott, akinek a szállásért cserébe segédkezett a ház körüli munkákban. A férfi az egyik nap elhatározta, hogy az udvarban felhalmozódott szemetet, amiben veszélyes hulladéknak minősülő műanyag jármű alkatrészek, háztartási hűtőszekrény, illetve hullámpala darabok is voltak, elszállítja onnan.

A férfi azonban a kijelölt hulladékudvar helyett egy Marcali külterületén található helyre szállította a szemetet, ahol egy kisteherautóval nagyobb mennyiségű hulladékot helyezett el. A terület tulajdonosa azonban – okulva abból, hogy ott már többször raktak ki illegálisan szemetet – kihelyezett egy vadkamerát, melynek jelzésére a helyszínre sietett és tetten érte a férfit. A vádlott a tulajdonos megjelenése miatt elmenekült a helyszínről, azonban a marcali rendőrök rövid időn belül azonosították.

A vádlott később ismerősével együtt visszament a helyszínre, ott összeszedték az illegálisan lerakott szemetet, majd azt a helyi hulladékkezelő központba szállították.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. 

(A fényképet a nyomozó hatóság a helyszínmegtekintés során készítette.)

Címkék: vadkamera, tetten ér, kék hírek, illegális, veszélyes, hulladék