A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a negyvenes éveiben járó férfit, aki mentősöket fenyegetett meg Kaposváron.

A férfi 2021 decemberében az egyik kaposvári kocsmában rosszul lett az elfogyasztott alkoholtól, ezért hozzá mentőt kellett hívni. A mentő kiérkezése után a vádlott először visszautasította az orvosi ellátást, de a mentőápoló a rosszulléte miatt mindenképp kórházba akarta szállítani őt, ezért értesítette a rendőrséget, akiknek a felszólítására a férfi végül beszállt a mentőautóba.

Az ellátás megkezdése után azonban a vádlott hirtelen agresszívvé vált, majd a kabátja zsebéből egy csukott állapotban lévő zsebkést húzott elő, és megfenyegette a mentőápolót, hogy elvágja a torkát. A vádlott életveszélyes fenyegetése és nála lévő kés miatt az ellátást a sértett nem tudta folytatni. A vádlottat végül rendőri közreműködéssel szállították kórházba.

Az ügyészség a vádlottat gyorsított eljárásban állította a Kaposvári Járásbíróság elé. A bíróság - osztva az ügyészség álláspontját - a férfival szemben 2 év börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.

(A fényképet a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a fenyegetőzés során használt késről.)

 

Címkék: mentő, kocsma, fenyeget, életveszély, kés, részeg, kék hírek