A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, akinek ittas állapotban rendszeresen voltak tettlegességig fajuló vitái a feleségével, akinek egy alkalommal életveszéllyel járó sérülést is okozott.

A vádlott és feleségének kapcsolata évekkel korábban megromlott. Ennek ellenére gyakran előfordult, hogy együtt italoztak, és az ezen alkalmakkor kipattant vitáik rendszeresen tettlegességig fajultak, azonban az asszony a testi és lelki bántalmazást mindig megbocsátotta a férfinak.

Az egyik ilyen alkalommal ismerősük születésnapját ünnepelték, amikor a vádlott féltékenysége miatt ismét vita alakult ki közöttük, melynek során a férfi megütötte az asszonyt, és még folytatta volna a bántalmazást, ha az egyik vendég nem lép közbe. Egy másik alkalommal a férfi többször is felesége arcába ütött, akinek csak a véletlen folytán nem keletkezett súlyosabb sérülése.

A legkirívóbb eset azonban az otthonukban történt. Az ittas vádlott ekkor is veszekedni kezdett a feleségével, melynek során annyira indulatba jött, hogy két, nagy erejű ökölütést mért a sértett bal oldalára, aki ennek következtében a földre zuhant és eszméletét vesztette. A nőhöz végül a vádlott hívott mentőt, majd a kórházban kiderült, hogy a sértettnél közvetlen életveszéllyel járó teljes mellűri léggyülem alakult ki, illetve a bordája is eltörött, ezért az életét a szakszerű és gyors orvosi segítség mentette meg.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt - tájékoztatta hírportálunkat a Somogy Megyei Főügyészség.

Címkék: bántalmazás, erőszak, életveszély, kék hírek