Somogy megyei rendőrei az elmúlt 24 órában 3 ittas járművezetővel szemben intézkedtek, de rajtuk kívül is több jogosítvánnyal nem rendelkező, vagy eltiltott sofőrt igazoltattak.

A kadarkúti körzeti megbízottak 2022. február 4-én dél körül Kaposfőn ellenőriztek egy gépkocsivezetőt, akiről megállapították, hogy soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A rendőrök a 21 éves csökölyi férfit előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába vitték.

Ugyanígy járt az a 23 éves segédmotoros kerékpárt vezető sofőr is, akit az egyenruhások Fonyódon igazoltattak ugyanezen a napon 17 óra körül. A helyi férfi szintén nem rendelkezett jogosítvánnyal, ezért őt is szabálysértési őrizetbe vették és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába vitték.

A kaposvári közlekedési rendőrök ugyanebben az időben Kaposváron vontak intézkedés alá egy helyi lakost, aki szintén segédmotoros kerékpárral közlekedett. Kiderült, hogy az 55 éves sofőrt a Kaposvári Törvényszék eltiltotta a gépjárművezetéstől. Az egyenruhások a férfit előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Címkék: rendőrség, közút, ellenőrzés, kék hírek