Egy 34 éves iharosi lakos 2022. január 11-én hajnalban személyautóval közlekedett a 61-es számú főút Kaposvárt elkerülő szakaszán. A sofőr egy balra ívelő kanyarban az útpályát elhagyva a szalagkorlátnak ütközött.

Az egyedül utazó férfi a balesetben nem sérült meg, de a járműben anyagi kár keletkezett. A helyszínre érkező körzeti megbízottak a járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett.

A sofőrt elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol vezetői engedélyének elvétele mellett járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak ellene.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Címkék: ittas, szalagkorlát, 61-es, jogosítvány, baleset, kék hírek