A mögöttünk álló hétvégén nyolc tűzesethez és kilenc műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat Somogy megyében. Az időszak során három téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Pénteken egy műhelyként használt melléképületben csaptak fel a lángok Toponáron, a Panoráma utcában. A kaposvári hivatásos tűzoltók három gépjárművel vonultak a helyszínre, ahol rövid időn belül megfékezték a tüzet, majd hőkamerával átvizsgálták a tetőszerkezetet izzó gócok után kutatva.

Letért az úttestről, árokba hajtott, majd hídfőnek csapódott egy autó pénteken, Bárdudvarnok külterületén. A műszaki mentést a kadarkúti önkormányzati tűzoltók végezték. A sofőr megsérült a balesetben, ezért a mentők kórházba szállították.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Lángra kapott a sütőbe helyezett edény péntek délután Kaposváron, a 48-as Ifjúság útján az egyik társasház harmadik emeleti lakásában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a tulajdonos eltávolította az edényt a sütőből, és megszüntette a közvetlen veszélyt. A tűzoltók átszellőztették az ingatlant.

 

Nagybajomba riasztották a tűzoltókat péntek este, ahol beizzott a lerakódott korom egy családi ház kéményében. A kaposvári hivatásos, a böhönyei önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek a kályhából eltávolították az éghető anyagot, majd kitisztították a kéményt. Ezt követően átvizsgálták az égéstermék-elvezető környékét és meggyőződtek arról, hogy a tűz nem terjedt tovább.

Szombaton két személyautó karambolozott a 7-es főút 100-as kilométerénél, Balatonvilágos térségében. A balesethez a siófoki hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket és az egyik sofőrt kiemelték a gépkocsiból, aki megsérült a balesetben.

Megszólalt egy családi ház fürdőszobájában felszerelt szén-monoxid-érzékelő szombat este Kőröshegyen a Dózsa György utcában. A siófoki hivatásos tűzoltók zárt nyílászárók mellett méréseket végeztek a házban, ahol alacsony értékben ugyan, de kimutatták a mérgező gázt. A méréseket követően a tűzoltók átszellőztették a helyiségeket. Sérülés nem történt, hiszen a szén-monoxid-érzékelő jelezte a mérgező gáz jelenlétét, így a lakók időben el tudták hagyni a lakást.

Kigyulladt egy százötven négyzetméteres családi ház, valamint egy melléképület és az összerakott tűzifa vasárnap este Balatonbogláron, a Csalogány utcában. A siófoki és marcali hivatásos, a balatonboglári önkormányzati valamint a fonyódi önkéntes tűzoltók két oldalról támadva, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával több, mint két óra alatt tudták eloltani a lángokat. A tűzesetben a ház lakhatatlanná vált.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Fotó: Kaposvár HTP, Kadarkút ÖTP, Balatonboglár ÖTP

Címkék: lakástűz, tűzoltók, baleset, kék hírek