Az eljárás adatai alapján 2021. január és november között az akkor még ismeretlen tettesek Barcson tizenkét ingatlanba törtek be, ahonnan többek között készpénzt, ékszereket, televíziókat, aggregátort, akkumulátort, tartós élelmiszereket, szeszes italokat, valamint különböző háztartási eszközöket és szerszámokat tulajdonítottak el.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. november 24-én reggel bejelentés érkezett, hogy az egyik barcsi utcában a tulajdonos megzavart egy betörőt, aki elmenekült. A rendőrök haladéktalanul a helyszínre vonultak, megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást, valamint nyomkövető kutyát indítottak. Kasztor segítségével rövidesen a feltételezett elkövető házáig jutottak, ahol a gyanúsított éppen a ruháját próbálta elégetni, hogy eltüntesse a bizonyítékokat.

A nyomozás során a korábban elkövetett bűncselekményekkel összefüggésben a nyomozók látókörébe került egy másik helyi lakos is, akit szintén aznap elfogtak és előállítottak a Barcsi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a 31 és 34 éves férfiakat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd - bűnügyi őrizetbe vételük mellett - előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Címkék: nyomkövető, ékszer, készpénz, betör, letartóztat, elfog, kutya, őrizet, kék hírek