Kiszáradt kútból mentettek ki egy birkát a marcali hivatásos tűzoltók pénteken Marcali külvárosában. A szorult helyzetbe került jószágot létrán keresztül közelítették meg, majd mentőkötél segítségével felhúzták a körülbelül hatméteres mélységből.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Balatonkeresztúrra egy kitört telefonoszlop miatt riasztották a marcali tűzoltókat. Miután a szolgáltató szakembere lekötötte a vezetéket, a tűzoltók motorfűrésszel kivágták az oszlopot, megszüntetve ezzel a veszélyeztetést.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az M7-es autópálya 158-as kilométerszelvényében a Nagykanizsa felé vezető oldalon egy lángoló személyautóhoz riasztották a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat pénteken délután. Az egység kiérkezéséig az arra közlekedők kézi tűzoltó-készülékekkel megfékezték a motortérből felcsapó lángokat. A tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a felforrósodott alkatrészeket. Az autóban ketten utaztak, egyikük sem sérült meg a tűzeset során.

Összeütközött két személyautó Kaposváron, a Jutai út és a Raktár utca kereszteződése közelében pénteken délután. A műszaki mentést a megyeszékhely hivatásos tűzoltói végezték. A balesetben mindkét gépjármű sofőrje megsérült, őket a mentők kórházba szállították.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szombat délután a tabi önkormányzati tűzoltókat riasztották Bábonymegyerre, ahol a József Attila utca végén körülbelül 150 négyzetméteren tarló égett. A lángok a közeli fás, bokros területet is veszélyeztették. A tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid időn belül megfékezték a lángokat.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M7-es autópálya 114-es kilométerszelvényében a Nagykanizsa felé vezető oldalon, Balatonendréd térségében. Az ütközés következtében meggyulladt a pályatesteket elválasztó szalagkorlát alatti kiszáradt fű. Az autóban ketten utaztak, mindketten saját erejükből el tudták hagyni a járművet és egyikük sem sérült meg a balesetben. A siófoki hivatásos tűzoltók rövid idő alatt eloltották a felcsapó lángokat és áramtalanították a balesetet szenvedett gépkocsit.

Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméter alapterületű családi ház Felsőmocsoládon, az Állomás utcában, vasárnap hajnalban. A tűz átterjedt a szomszédos melléképületre is. A tűzben kiégett két motorkerékpár, egy személyautót és egy kisteherautót kisebb mértékben értek el a lángok. A kaposvári és a dombóvári hivatásos tűzoltók négy gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak a helyszínre, a tüzet végül hat vízsugárral fékezték meg. Az egységek a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak. Ketten éltek az ingatlanban, elszállásolásukat rokonoknál tudták megoldani.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szintén vasárnap a hajnali órákban érkezett jelzés, hogy a 67-es főút magyaregresi szakaszán egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos és a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói végezték. A balesetet szenvedett autóban ketten utaztak, mindketten ki tudtak szállni az autóból.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Fának csapódott és az oldalára borult egy személyautó a 6616-os út Mike és Kadarkút közötti szakaszán, vasárnap kora délután. A balesetnél a kadarkúti önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést. Az autóban csak a sofőr utazott, aki megsérült a baleset során, őt a mentők kórházba szállították.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vasárnap az esti órákban a Balaton térségében átvonuló vihar nyomán három esetben kérték a tűzoltók segítségét. Balatonfenyvesen a Földváry Miksa utcában kerítésre dőlt egy fa, amelyet a balatonboglári önkormányzati tűzoltók távolítottak el létra és motorfűrész segítségével. Marcaliban a piactéren egy sátrat rongált meg az erős szél, Ádándon pedig egy felújítás alatt lévő épület tetőszerkezetében okozott károkat.

Fotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Tab ÖTP, Kadarkút ÖTP

Címkék: tűzoltóság, hétvége, katasztrófavédelem, kék hírek