A Somogy Megyei Főügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki nevelt lánya molesztálásával, illetve élettársa és gyermekei bántalmazásával tartotta terrorban a családját.

A férfi 2018-ban kezdett el szexuálisan közeledni élettársa előző kapcsolatából születetett 12 éves kislányához. A vádlott magatartása idővel egyre gátlástalanabbá és erőszakosabbá vált, míg végül 2020 nyarán bántalmazással, illetve életveszélyes fenyegetésekkel arra kényszerítette a kiskorú sértettet, hogy kielégítse őt. A vádlott ezután, mintegy fél éven keresztül napi szinten kényszerítette szexuális cselekményre a megfélemlített sértetett, akit a történtek után rendszeresen meg is fenyegetett azért, hogy arról ne merjen beszámolni senkinek.

A vádlott a szexuális erőszakon kívül is terrorban tartotta a családját, melynek során nemcsak a kiskorú sértettet és élettársát, hanem élettársával közös kiskorú gyermekeit is rendszeresen bántalmazta, ráadásul úgy, hogy kiskorú sértettek szemtanúi voltak annak, ahogy a vádlott édesanyjukkal, illetve testvéreikkel bánik.

A történtek végül 2021 elején a gyermekvédelmi jelzőrendszeren keresztül jutott a barcsi nyomozók tudtára, akik őrizetbe vették a vádlottat, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását is.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás és a tizennyolcadik életévét be nem töltött személyekkel összefüggő valamennyi foglalkozástól eltiltás kiszabására, valamint a kiskorú sértettek vonatkozásában fennálló szülői felügyeleti jogának megszüntetésére tett indítványt.

Címkék: molesztál, nevelő, szexuális, terror, szülő, kék hírek