A Siófoki Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal 26 éves kecskeméti férfival szemben, aki egy éven keresztül számos sértettet ejtett tévedésbe valótlan internetes hirdetéseivel.

A férfi - aki korábban már volt büntetve - pénzzavarát internetes csalásokkal akarta orvosolni, melynek elkövetésére tervszerűen készült, így különböző álneveken felhasználói profilokat hozott létre egy adok-veszek oldalon, a sértettekkel történő kapcsolattartáshoz számos hívószámot szerzett be, illetőleg az átutalások fogadásához több pénzintézetnél is bankszámlát nyitott. A vádlott ezután olyan, sokak által keresett műszaki cikket – így játékkonzolokat, és bluetooth hangszórókat - kezdett árulni, amelyekkel valójában nem rendelkezett.

A 2020 februárjától egy éven keresztül folytatott csalássorozatban a férfi 200 sértettet ejtett tévedésbe, akiknek 5.000 és 75.000 forint összeg közötti kárt okozott, így összesen több mint 7 millió forintra tett szert. Az esetek között olyan is előfordult, hogy az 50.000 forinttal megkárosítani szándékozott sértett véletlenül ennek a tízszeresét, 500.000,-ft-ot utalt át a vádlottnak, aki a teljes összeget megtartotta.

A vádlott a bűncselekményeket annak ellenére is folytatta, hogy a siófoki rendőrök rövid időn belül gyanúsítottként kihallgatták őt, így a csalássorozatnak végül a férfi letartóztatása vetett véget.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: webáruház, csal, internet, kék hírek