A Kaposvár Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal 29 éves nagyatádi férfival és 30 éves társával szemben, akik marihuánával kereskedtek Nagyatád és Kaposvár térségében.

A 29 éves nagyatádi férfi 2020 év őszén kezdett el kábítószerrel kereskedni. A vásárlói között volt a vele gyerekkoruk óta baráti viszonyban lévő 30 éves vádlott is, aki azért vett rendszeresen nagyobb mennyiségű marihuánát, hogy azzal maga is kereskedjen. A fiatalabb férfi emellett a lakóházának galériává alakított padlásán virágcserepekben, egy e célra kialakított gyöngyvászon sátorban termesztette is a kannabiszt úgy, hogy a növekedéshez szükséges körülményeket mesterséges fénnyel, illetve szellőzőrendszerrel biztosította.

Az idősebb a vádlott a fogyasztóival telefonon vagy személyesen tartotta a kapcsolatot, akiknek a megrendelt kábítószert előre egyeztetett helyszínen, kiporciózva adta át, és ennek során előfordult olyan is, hogy az egyik fogyasztójának egy oktatási intézmény parkolójában értékesítette a marihuánát.

null

A vádlottakon a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói végül 2020 decemberében ütöttek rajta, a fiatalabb vádlottnál ekkor kábítószer-kereskedelemhez és termesztéshez használatos anyagokat, valamint öt tő kannabisz növényt, míg társa gépkocsijában több mint 40 gramm kábítószert foglaltak le. A két férfi a kábítószer-kereskedéssel 900.000,-Ft-ot meghaladó jövedelemre tett szert.

A vádlottak a nyomozás jelentős részében letartóztatásban voltak. Az ügyészség a két férfi mellett vádat emelt egy fogyasztó ellen is, aki a fiatalabb vádlottól vásárolt rendszeresen kábítószert.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a két kábítószer kereskedő vádlottal szemben – akik jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt állnak – fegyházbüntetés, míg a fogyasztóval szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: kereskedelem, marihuána, drog, kék hírek