A Fonyódi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot azokkal a fivérekkel szemben, akik megverték egyikük élettársának korábbi párját.

A vád lényege szerint a sértett 2020 szeptemberében visszavitte volt élettársával közös gyermekeit édesanyjukhoz, aki Balatonlellén lakott a fiatalabb vádlottnál. A vádlottak ekkor együtt italoztak, melynek során elhatározták, hogy - a kisebb testvér által szerelemféltésből motiváltan - bántalmazni fogják a sértettet.

A sértett a gyerekek átadását követően távozni kívánt, azonban a fiatalabb férfi rá ült gépkocsija motorháztetejére, amivel maradásra kényszerítette. Ezt követően az ittas testvérek ököllel többször megütötték a férfit, leszakították róla pólóját és felsőtestén több helyen bántalmazták. Amikor a sértettnek sikerült elfutnia, a fiatalabb vádlott utána iramodott és a közelébe érve egy kitolt pengéjű tapétavágó késsel kezdte fenyegetni.

A fiatalabbik vádlott további cselekményét az utcán lévők akadályozták meg oly módon, hogy közülük az egyik férfi a sértett kocsijával a megvert férfihez hajtott, akinek átadta az autót, így az el tudott menekülni a helyszínről.

Az ügyészég a Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a kisebb fivérrel szemben felfüggesztett börtönbüntetést, bátyjával szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

(A felhasznált képet az elkövetés eszközéről a nyomozó hatóság készítette.)

Címkék: tapétavágó, szerelemféltés, ököl, élettárs, ittas, megver, Balaton, kék hírek