A Kaposvár Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a 44 éves férfival szemben, aki Kaposvár környéki falvakban tört be lakóházakba, amihez az egyik esetben a 24 éves társa is segítséget nyújtott.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott 2020 novemberében szabadult legutóbbi, szintén lopás miatt kiszabott börtönbüntetéséből, ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy 2021 januárjában betörjön egyik falubelijének ingatlanába. A férfi a házba a fürdőszoba ablakán keresztül bemászva jutott be, majd onnan ellopta a sértett által az évek során összegyűjtött több mint 3.000 darab 200,-Ft-os pénzérmét, melyek összértéke meghaladta a 600.000,-Ft-ot. 

null

A vádlott ezután 24 éves társával tört be a szomszédos faluban egy német állampolgárságú sértett házába, ahonnan csak kisebb értékű háztartási cikkeket vittek el, mivel a bűncselekmény elkövetése során megzavarták őket.

A nyomozás során a gyanú rövid időn belül a vádlottakra terelődött, közülük az idősebbik a férfit a kaposvári rendőrök rövid időn belül őrizetbe vették, majd az ügyészségre indítványára a bíróság a letartóztatását is elrendelte.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás, míg társával szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: kétszázas, betörés, ügyészség, kék hírek