A Fonyódi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű 37 éves férfival szemben, aki dühében tört-zúzott a hozzátartozója családi házában.

A vád szerint a vádlott korábban egy Balatonboglárhoz közeli településen közös háztartásban élt édesanyjával, akihez időszakonként lakhatás céljából visszajárt, ingóságait is a sértettnél tárolta. A férfi italozása miatt szülőjével való kapcsolata azonban oly annyira megromlott, hogy az asszony 2020 márciusában elköltözött otthonából.

A vádlott 2020 májusában ittasan megjelent anyja házánál, ahol nem tudta kulcsával kinyitni a bejárati ajtót és a sértettet sem érte el, ezért azt vállával belökte, így az egyik lakatpántot kiszakítva az ingatlanba jutott.

Az indulatos férfi ezt követően számos berendezési tárgyat megrongált, egyebek mellett hűtőszekrényeket döntött fel és vert szét, bútorok fiókjait törte össze, belső ajtót szakított ki a keretéből, fa udvari padot vágott ketté, szobanövényeket tett tönkre.

A vádlott cselekményével 102.000 forint kárt okozott, amelynek nagy részét megtérítette. Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést indítványozott a beismerő férfival szemben.

(A felhasznált képeket a fonyódi rendőrök készítették.)

Címkék: szétver, büntetett, rongál, részeg, szülő, kék hírek