A Kaposvári Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat azzal a 71 éves férfival szemben, aki 2021 júliusában balesetet okozott Kaposváron, de megállás nélkül távozott a helyszínről.

A vádlott az esti órákban egy külvárosi utcában közlekedett autójával, ahol ebben az időpontban az úttest jobb szélére húzódva várakozott az a gépjármű is, amelynek nyitott bal oldali hátsó ajtaján behajolva a sértett éppen a kislányát akarta a gyermekülésbe rögzíteni. Ezt észlelve a vádlott ugyan megpróbálta kikerülni a sértett autóját, de a szembejövő forgalom miatt mégsem tudott biztonságos oldaltávolságot tartani, és - miközben a sértett előle a saját autójának tetőlemezébe kapaszkodva, annak küszöbére ugrott fel - a várakozó gépjármű ajtajának ütközött.

A vétkes sofőr ugyan észlelte a balesetet, de a helyszínen nem állt meg, hanem távozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e valaki. A szemtanúktól kapott információk alapján azonban kaposvári rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a vádlottat, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában - büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel - pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

(A fényképek a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek.)

Címkék: elhajt, cserbenhagy, sofőr, vád, baleset, kék hírek